Strepestraat 1

2550 Kontich

 

03 457 50 87

info@infoser.be

 

BIBF 7023931

BE 0434.669.074

Historiek.

De start

Infoser werd als eenmanszaak opgericht op 1 januari 1986.  Op 1 juli werden de activiteiten ondergebracht in een BVBA.

De naam

Infoser is de samentrekking van “Informatica en Service”.  Bij de oprichting bestond de hoofdactiviteit dan ook uit de ontwikkeling van administratieve software, vooral in de grafische sector en de verzekeringswereld.

Het onderdeel “service” wees op elke administratieve bijstand, bij voorkeur per computer, en op de boekhouding die werd verzorgd voor KMO’s, weliswaar als bijkomende activiteit.

De achtergrond

Zaakvoerder Walter Velle heeft een bachelor diploma boekhouding-informatica.  Hij begon zijn carrière in 1976 in dienstverband als boekhouder in een chemisch bedrijf, een mutualiteit en een grafisch bedrijf.  Daar kwam hij als verantwoordelijke voor de inplanting van een volledig beheerssysteem in nauw contact met het programmeren.  Deze unieke ervaring werd nadien nog verder uitgebouwd in verschillende softwarebedrijven als analyst en projectleider, onder andere in onderaanneming bij Exxon.  Ook kwam hij in contact met de problematiek van de verzekeringsexpert, wat in 1986 resulteerde tot de standaardsoftware Buradex voor expertisekantoren.  Dit werd meteen de start van de zelfstandige activiteit.

De erkenning

Op het moment dat het beroep van boekhouder werd gereglementeerd in 1993 bestond de activiteit van Infoser uit ongeveer 50% informatica en 50% boekhouding.  Omdat een erkend boekhouder geen andere commerciële activiteiten mag uitoefenen werd de activiteit programmatie afgebouwd en uiteindelijk stopgezet.  Het luik boekhouding werd uitgebouwd tot een full-time activiteit.

In het jaar 1999 werd ook het beroep van fiscaal adviseur gereglementeerd en verkregen Walter Velle respectievelijk de BVBA Infoser de erkenning als BIBF boekhouder-fiscalist.

 

De aanpak

Infoser is een kleinschalig kantoor en dat is een bewuste keuze.  De relatie met klanten is vooral gebaseerd op persoonlijk contact, vertrouwen en onderlinge samenwerking.  De klant is dan ook niet zomaar een dossier of een nummer maar een ondernemer die een persoonlijke aanpak verdient.

De economische realiteit wijst uit dat in de toekomst wellicht vooral de grotere kantoren zullen overleven.  Infoser staat dan ook niet weigerachtig tegen een samenwerking of zelfs samensmelting met andere kantoren.  Dan wel op voorwaarde dat ook in een grotere organisatie de persoonlijke aanpak van elke klant behouden kan blijven.

Ons team

Walter Velle is oprichter en zaakvoerder van Infoser.
Walter is door het BIBF erkend als boekhouder-fiscalist.
Hij volgt elk dossier persoonlijk op wat betreft boekhouding en fiscaliteit.

 

 

 

                     Viviane Pittoors is vennote en zelfstandig medewerkster.
                     Zij zorgt er vooral voor dat in het kantoor administratief alles op wieltjes
                     blijft lopen.  Zij zorgt voor agenda, planning, klassement, archief en logistiek.